Sugar Stamp - WYDRUKI JADALNE

OKAZJONALNE
SZABLONY
Motoryzacja
Sport
Zwierzęta





Przejdź do treści

Sugar Stamp

Szablony
Foliowe arkusze bezowe służą do dekoracji i personalizacji bezy  ale także czekolady po przez przeniesienie wydruku na bezę, mniejsze  beziki lub czekoladę.
Folie transferowe do do  bezy przeznaczone są do stosowania z tuszem jadalnym. Po zadrukowaniu  arkusze gotowe są do połączenia z bezą.
Dzięki naszym arkuszom foli  bezowej Wondersheets mogą Państwo stworzyć indywidualne i wyjątkowe  słodkie bezy, ciasteczka bezowe i beziki.

1. Umieść arkusz transferowy na blasze do pieczenia, stroną zadrukowaną do góry
2. Umieść masę bezową w worku do szprycowania i nałóż tworząc bezy na  arkuszu foliowym w odpowiednich miejscach (tych zadrukowanych ;) )
3. Umieść bezy w rozgrzanym piekarniku 70° - 80° C
4. Susz bezy przez dwie godziny, pozostaw drzwi lekko otwarte podczas  pieczenia (uchyl lekko drzwi piekarnika, aby utworzyć otwór  wentylacyjny).
5. Po dwóch godzinach zaznacz jedno ciasteczko bezowe i sprawdź czy wydrukowana grafika połączyła się w pełni z bezą.  

Jeśli nie, to konieczne zwiększ nieznacznie czas pieczenia. Cały czas kontroluj postęp wypiekania !.
UWAGA! Najlepiej wysuszać bezy w piekarnikach z cyrkulacją powietrza, dopóki cukier nie wyschnie wewnątrz i na zewnątrz bezy
Nie polecamy używać piekarnika bez cyrkulacji powietrza.

6. Po zakończeniu wyjąć z piekarnika i natychmiast oddzielić od foliowego arkusza.
GOTOWE! Masz własnoręcznie spersonalizowane beziki! Smacznego!

WSKAZÓWKI DO PRZYGOTOWANIA MASY BEZOWEJ
Składniki:
250g cukru
100g białek (z 3 jaj)
1 łyżeczka cukru pudru
Przygotowanie
1. Umieść cukier i białka w misce.
2. Miskę napełnioną wodą umieść na ogniu (kąpiel wodna).
3. Mieszaj cukier z białkami, aż cukier całkowicie się rozpuści i nie będzie widać żadnych grudek (ok. 10 minut)
4. Zdejmij misę z ognia, wyjmij miskę z masą z kąpieli wodnej.
5.  Wlej mieszaninę do miksera i wymieszaj z dużą prędkością, aż mieszanina  stanie się gęsta, sztywna - o odpowiedniej konsystencji do nakładania  (ok. 6-7 minut ewent. 10 min)
6. Dodaj 1 łyżkę cukru pudru i ubijaj przez kolejne 2 minuty aż masa zgęstnieje.
7. Przenieść mieszaninę do worka do szprycowania

WAŻNE!
Większe ciasteczka bezowe (beziki) wymagają dłuższego czasu wysuszania. Zachęcamy tworzenie bezików o średnicy 2,5 - 5 cm.
Sugar Stamp 1
SUGAR STAMP
Dostępny natychmiast
30.00 zł
Dodaj
Sugar Stamp 2
SUGAR STAMP
Dostępny natychmiast
30.00 zł
Dodaj
Sugar Stamp 3
SUGAR STAMP
Dostępny natychmiast
30.00 zł
Dodaj
Sugar Stamp 4
SUGAR STAMP
Dostępny natychmiast
30.00 zł
Dodaj
Sugar Stamp 5
SUGAR STAMP
Dostępny natychmiast
30.00 zł
Dodaj
Sugar Stamp 6
SUGAR STAMP
Dostępny natychmiast
30.00 zł
Dodaj
Sugar Stamp 7
SUGAR STAMP
Dostępny natychmiast
30.00 zł
Dodaj
Sugar Stamp 8
SUGAR STAMP
Dostępny natychmiast
30.00 zł
Dodaj
Sugar Stamp 9
SUGAR STAMP
Dostępny natychmiast
30.00 zł
Dodaj
Sugar Stamp 10
SUGAR STAMP
Dostępny natychmiast
30.00 zł
Dodaj
Sugar Stamp 11
SUGAR STAMP
Dostępny natychmiast
30.00 zł
Dodaj
Sugar Stamp 12
SUGAR STAMP
Dostępny natychmiast
30.00 zł
Dodaj
Sugar Stamp 13
SUGAR STAMP
Dostępny natychmiast
30.00 zł
Dodaj
Sugar Stamp 14
SUGAR STAMP
Dostępny natychmiast
30.00 zł
Dodaj
Sugar Stamp 15
SUGAR STAMP
Dostępny natychmiast
30.00 zł
Dodaj
Sugar Stamp 16
SUGAR STAMP
Dostępny natychmiast
30.00 zł
Dodaj
Sugar Stamp 17
SUGAR STAMP
Dostępny natychmiast
30.00 zł
Dodaj
Sugar Stamp 18
SUGAR STAMP
Dostępny natychmiast
30.00 zł
Dodaj
Sugar Stamp 19
SUGAR STAMP
Dostępny natychmiast
30.00 zł
Dodaj
Sugar Stamp 20
SUGAR STAMP
Dostępny natychmiast
30.00 zł
Dodaj
Sugar Stamp 21
SUGAR STAMP
Dostępny natychmiast
30.00 zł
Dodaj
Sugar Stamp 22
SUGAR STAMP
Dostępny natychmiast
30.00 zł
Dodaj
Sugar Stamp 23
SUGAR STAMP
Dostępny natychmiast
30.00 zł
Dodaj
Sugar Stamp 24
SUGAR STAMP
Dostępny natychmiast
30.00 zł
Dodaj
Sugar Stamp 25
SUGAR STAMP
Dostępny natychmiast
30.00 zł
Dodaj
Odbiór osobisty zamówienia
Zamówienia złożone w dniach od poniedziałku do środy do godz. 13:30 wysyłamy tego samego dnia! w Piątki brak wysyłek
Wróć do spisu treści