WYDRUK SKROBIOWY
Okazjonalne
POTRZEBUJESZ WYDRUKI NA PAPIERZE SKROBIOWYM ?SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI telefonicznie, mailowo, przez strone fbPAPIER SKROBIOWYto innowacyjny produkt stworzony na bazie skrobi z dodatkiem substancji słodzących, który w swoim składzienie zawiera cukru,nie zawiera tłuszczu palmowego,nie zawiera glutenu oraz dwutlenku tytanu (E171),charakteryzuje się naturalną białą barwą. Papier charakteryzuje się wyjątkowo gładka powierzchnią, która gwarantuje doskonałąprzyczepność wydruku, żywe barwy oraz lśniące i wyraźne obrazy. Arkusz ma lekko waniliowy, delikatny i przyjemny smak.Z uwagi na brak porowatości papier nie wymaga izolowania przy użyciu żelatyny oraz zabezpieczania.Papier jest odpowiednio elastyczny, a dzięki temu mniej podatny na uszkodzenia podczas tworzenia dekoracji.Wydruki spożywcze wykonywane na papierze skrobiowym doskonale odwzorowują barwy i kontury umieszczone na grafice lub zdjęciu(wysoka jakość wydruków spożywczych).Papier można stosować do dekoracji różnego rodzaju wypieków oraz tortów pokrytych kremem maślanym, masą cukrową lub marcepanem.Nie poleca się stosowania dekoracji z papieru cukrowego do wypieków z galaretką czy ze śmietaną, które mogą spowodować rozmięknięciepapieru a tym samym zniszczenie dekoracji lub wydruku (możliwe jest dekorowanie wypieków pokrytych kremem śmietanowym tuż przed ich podaniem).Dekoracje z papieru (w tym wydruki spożywcze) należy umieszczać na dekorowanej powierzchni nie wcześniej niż na dwie godziny przed podaniem,najlepiej dekoracje nakładać 30 minut przed podaniem, aby zminimalizować ryzyko rozpuszczenia dekoracji. Papier cukrowy jest higroskopijny,dlatego tak istotny jest czas nakładania dekoracji oraz warunki przechowywania udekorowanych wyrobów.Dzięki elastycznej strukturze papier można łatwo przycinać na wybrany kształt oraz tworzyć z niego dekoracje przestrzenne.Papier skrobiowy ma delikatny lekko waniliowy smak, który doskonale komponuje się z różnymi połączeniami smakowymi i czyni go uniwersalnym w zastosowaniu,dodatkowo dekoracje nie wpływają na zmianę smaku gotowych wyrobów.Zastosowanie papieru pozwala na efektowną, prostą i spersonalizowaną dekorację tortów i wypieków na każdą okazję.Arkusze papieru skrobiowego umieszczane są na folii ochronnej, którą należy zdjąć przed nałożeniem papieru na dekorowaną powierzchnię.Składniki: skrobia modyfikowana (48%) (E1422), substancja słodząca: syrop sorbitolowy (E420ii), dekstroza z tapioki,tłuszcz roślinny (shea), substancja utrzymująca wilgoć: gliceryna (E422), emulgator: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471),substancje stabilizujące: karagen (E407), karboksymetyloceluloza (E466), guma ksantanowa (E415), aromat, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330),substancja konserwująca: sorbinian potasu (E202), substancja słodząca: sukraloza (E955); może zawierać śladowe ilości mleka, orzechów w tym orzechów

