WYDRUK SKROBIOWY - WYDRUKI JADALNE

OKAZJONALNE
SZABLONY
Motoryzacja
Sport
Zwierzęta





Przejdź do treści

WYDRUK SKROBIOWY

Okazjonalne
POTRZEBUJESZ WYDRUKI NA PAPIERZE SKROBIOWYM ?
SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI telefonicznie, mailowo, przez strone fb

PAPIER SKROBIOWY
to innowacyjny produkt stworzony na bazie skrobi z dodatkiem substancji słodzących, który w swoim składzie

nie zawiera cukru,
nie zawiera tłuszczu palmowego,
nie zawiera glutenu oraz dwutlenku tytanu (E171),

charakteryzuje się naturalną białą barwą. Papier charakteryzuje się wyjątkowo gładka powierzchnią, która gwarantuje doskonałą
przyczepność wydruku, żywe barwy oraz lśniące i wyraźne obrazy. Arkusz ma lekko waniliowy, delikatny i przyjemny smak.
Z uwagi na brak porowatości papier nie wymaga izolowania przy użyciu żelatyny oraz zabezpieczania.

Papier jest  odpowiednio elastyczny, a dzięki temu mniej podatny na uszkodzenia  podczas tworzenia dekoracji.
Wydruki spożywcze wykonywane na papierze  skrobiowym doskonale odwzorowują barwy i kontury umieszczone na grafice  lub zdjęciu
(wysoka jakość wydruków spożywczych).

Papier można stosować do dekoracji różnego rodzaju wypieków oraz tortów pokrytych kremem maślanym, masą cukrową lub marcepanem.
Nie poleca się stosowania dekoracji z papieru cukrowego do wypieków z galaretką czy ze śmietaną, które mogą spowodować rozmięknięcie
papieru a tym samym zniszczenie dekoracji lub wydruku (możliwe jest dekorowanie wypieków pokrytych kremem śmietanowym tuż przed ich podaniem).

Dekoracje z papieru (w tym wydruki spożywcze) należy umieszczać na  dekorowanej powierzchni nie wcześniej niż na dwie godziny przed  podaniem,
najlepiej dekoracje nakładać 30 minut przed podaniem, aby  zminimalizować ryzyko rozpuszczenia dekoracji. Papier cukrowy jest higroskopijny,
dlatego tak istotny jest czas nakładania dekoracji oraz warunki przechowywania udekorowanych wyrobów.
Dzięki elastycznej strukturze papier można łatwo przycinać na wybrany kształt oraz tworzyć z niego dekoracje przestrzenne.
Papier skrobiowy ma delikatny lekko waniliowy smak, który doskonale komponuje się z różnymi połączeniami smakowymi i czyni go uniwersalnym w zastosowaniu,
dodatkowo dekoracje nie wpływają na zmianę smaku gotowych wyrobów.

Zastosowanie papieru pozwala na efektowną, prostą i spersonalizowaną  dekorację tortów i wypieków na każdą okazję.
Arkusze papieru skrobiowego  umieszczane są na folii ochronnej, którą należy zdjąć  przed nałożeniem papieru na dekorowaną powierzchnię.

Składniki: skrobia modyfikowana (48%) (E1422),  substancja słodząca: syrop sorbitolowy (E420ii), dekstroza z tapioki,
tłuszcz roślinny (shea), substancja utrzymująca wilgoć: gliceryna  (E422), emulgator: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych  (E471),
substancje stabilizujące: karagen (E407), karboksymetyloceluloza  (E466), guma ksantanowa (E415), aromat, regulator kwasowości: kwas  cytrynowy (E330),
substancja konserwująca: sorbinian potasu (E202),  substancja słodząca: sukraloza (E955); może zawierać śladowe ilości  mleka, orzechów w tym orzechów
    
 
 
 
Odbiór osobisty zamówienia
Zamówienia złożone w dniach od poniedziałku do środy do godz. 13:30 wysyłamy tego samego dnia! w Piątki brak wysyłek
Wróć do spisu treści